Mijn werkwijze

Na een overlijden maakt u een afspraak met een begrafenisondernemer. Tijdens het gesprek met uw uitvaartondernemer kunt u altijd aangeven dat u graag gebruik wilt maken van mijn diensten. De begrafenisondernemer zal vervolgens contact met mij opnemen.

Uiteraard kunt u ook zelf rechtstreeks met mij contact opnemen. We bekijken dan samen wat uw wensen zijn en wat er mogelijk is. U zult echter altijd een begrafenisondernemer nodig hebben voor de praktische zaken.

De voorbereidingen voor de afscheidsdienst gaan als volgt:

- We plannen een afspraak voor een voorbereidend gesprek.
- Ik kom bij u thuis, zodat u in uw vertrouwde omgeving kunt vertellen over het leven van uw dierbare en we in alle rust kunnen bespreken, wat u wel en juist niet wilt tijdens de dienst.
- Tijdens dit gesprek vertelt u, wellicht samen met andere nabestaanden, mij het levensverhaal van uw dierbare, eventueel aangevuld met anekdotes. Tijdens dit gesprek stel ik u vragen en maak hierbij aantekeningen. 
- We kijken welke elementen u graag in de dienst terug wilt zien. Hierbij kunt u denken aan (live) muziek, een fotopresentatie, eigen teksten, overige sprekers, gedichten, een gebed, rituelen en andere persoonlijke wensen.
- We bespreken uw muziekkeuze. Uiteraard kan ik altijd met u meedenken, mocht u het moeilijk vinden om tot een keuze te komen. Ook voor het contacteren van live zang of muziek kunt u bij mij terecht.
- Daarnaast kunnen we samen een tekst opstellen voor een gedachtenisprentje.
- Vervolgens verwerk ik dit alles tot een persoonlijke dienst.

Of het nu een dienst wordt met veel bijzonderheden of juist wat soberder van karakter, mijn uitgangspunt is om de wensen van u en van uw dierbare zo goed mogelijk tot uiting te brengen.

Een goed afscheid helpt u verder! Laat mij u daarom helpen.