Woorddienstbegeleiding

In onze huidige tijd vinden steeds meer mensen een eigen en persoonlijke inbreng in de uitvaart erg belangrijk. Tegenwoordig kiest men bewust voor een dienst in een ruimte buiten de kerk. Bijvoorbeeld in de aula van een crematorium, bij een particuliere begrafenisonderneming, in een gemeenschapshuis, in een restaurant of café, of op een(natuur)begraafplaats. 

Als woorddienstbegeleider geef ik op unieke en passende wijze vorm aan een afscheidsdienst. Ik doe dit onder meer door namens de nabestaanden te spreken. Daarnaast reik ik de nabestaanden handvatten en ideeën aan om het afscheid bovenal warm en liefdevol te laten verlopen. Mijn ervaring is dat verdriet draaglijker wordt, wanneer u uw dierbare een mooi en passend afscheid hebt kunnen geven.

Uiteraard verzorg ik géén kerkelijke uitvaart, daarvoor kunt u terecht bij een parochie. Wel kan ik, indien gewenst, bepaalde elementen laten terugkomen door bijvoorbeeld een gebed uit te spreken. Mijn ervaring is dat vele nabestaanden, ook al zijn ze niet praktiserend katholiek, dit erg op prijs stellen. Even een moment van stilte inlassen voor ieders eigen gedachten of een gebedje kan ook erg passend en waardevol zijn. Het is maar net waar u zich prettig bij voelt.