Corona houdt Europa in z’n greep, dat merken we allemaal.

Waar Stefan en ik in eerste instantie nog extra trainingsmogelijkheden zagen door het thuiswerken, werd al snel duidelijk dat dat niet haalbaar, maar vooral ook niet verstandig was.

Het risico op ongelukken willen we niet nemen, want dat zou een extra ziekenhuisbed kunnen kosten. En ondanks dat wij prima 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden op de fiets, is niet iedereen daar goed in.
Daarnaast is de oproep om niet onnodig de deur uit te gaan. Dat werpt voor ons ook de vraag op: Hoe noodzakelijk is ons sportieve doel eigenlijk? Het is het ons in elk geval niet waard om de gezondheid van mensen in onze omgeving op het spel te zetten.

Corona Lourdes

Maar het allerbelangrijkste, het is niet erg waarschijnlijk dat het mogelijk én verantwoord is om op zaterdag 1 augustus op de fiets te stappen en dwars door Frankrijk naar Lourdes te trappen. Zelfs al zijn de maatregelen, die ons nu thuishouden, tegen die tijd hopelijk opgeheven.
Verstandig zal het niet zijn om ons dan te begeven naar dé plek waar honderdduizenden naartoe trekken om te bidden voor genezing.

Alles bij elkaar hebben wij met pijn in ons hart besloten om onze fietstocht tot nader order uit te stellen. Wij hopen vurig dat het Coronavirus gauw overwonnen wordt en we volgend jaar alsnog kunnen gaan.

De kaarten worden uiteraard zorgvuldig bewaard en zullen uiteindelijk zeker hun bestemming bereiken.

Laat een reactie achter